« Bakåt

Hjullastare Godshantering/Anläggning, Validering


Kursbeskrivning

För vem är valideringen för Hjullastare?

Kursen ger grundläggande kunskaper och färdigheter för hjullastare. Man kan välja mellan godshantering och anläggning. I utbildningen ingår även säkerhetsfrågor och tillsyn av maskinen. Validering innebär att kursdeltagaren kan hantera en hjullastare sedan tidigare, och är här för att få ett utbildningsbevis från TYA för detta.
När man sedan har nått upp till 30 månader eller 4000 timmar dokumenterad erfarenhet skickar man in ett arbetsgivarintyg om detta till TYA, då byts det ut till ett yrkesbevis. Har man kört mer än 30 månader eller 4000 timmar hjullastare, och inte kan styrka timmarna, så måste man gå en grundutbildning som innehåller teori och praktiska övningar i sammanlagt 150 timmar.

Målgrupp

Att de som kört yrkesmässigt men som ej har Utbildningsbevis/Yrkesbevis visar upp sina kunskaper för att bli godkänd. Utbildningen omfattar en teoretisk del med skriftligt slutprov samt en övningsdel med praktiskt slutprov. Efter genomgången utbildning Erhåller deltagarna ett utbildningsbevis/yrkesbevis TYA

Förkunskaper

Tidigare erfarenhet av att arbeta med eller hantera en hjullastare väl

Tid

1 dag, 08:00 - 16:00

Pris

Per person 7 000 SEK exkl. moms