Gå direkt till textinnehållet
Varje dag får mer än 10.000 personer ett plötsligt, oväntat hjärtstopp i Sverige. 37 % av alla som drabbas är i arbetsför ålder. Med ett snabbt och riktigt ingripande ökar chansen för överlevnad med två till tre gånger. På utbildningen HLR och Hjärtstartare får du kunskaper som kan rädda liv.Kursbeskrivning

HLR och Hjärtstartare

Varje dag får mer än 10.000 personer ett plötsligt, oväntat hjärtstopp i Sverige. 37 % av alla som drabbas är i arbetsför ålder. Med ett snabbt och riktigt ingripande ökar chansen för överlevnad med två till tre gånger. På utbildningen HLR och Hjärtstartare får du kunskaper som kan rädda liv. Inga förkunskaper krävs.

 
I Arbetsmiljöverkets AFS 1999:07, Första hjälpen och krisstöd, framgår att arbetsgivaren skall ha rutiner och utbildade medarbetare för att hantera så väl första hjälpen som en kris på företaget.

HLR vid elskada
 
Att veta hur man ger första hjälpen är en kunskap som är viktig såväl på jobbet som privat. I elbranschen är dessutom kunskaper om hur man går tillväga vid elchock och brännskada ett viktigt komplement. Inom elbranschen måste man kunna agera snabbt och vara säker på att göra rätt. Kursen är dessutom ett krav för personal som arbetar inom riskområdet för spänningsförande el och innefattar hjärt- och lungräddning

 
Teoretisk utbildning med praktiska inslag.

 
Praktiska övningar.
Skadeverkningar av elström.
Brännskador orsakade av el.
Hjärt och lungräddning vid elskada.
 
Utbildningen sker enligt HLR rådets riktlinjer och med erfaren instruktör.
Efter avslutad kurs erhålls kompetensbevis.


Tid

1 dag,
08:00 – 11:00

Pris

650 SEK exkl. moms

Målet med kursen

Målet med utbildningen är att du ska få en teoretisk och praktisk kompetens att konstatera ett hjärtstopp, utföra hjärt- lungräddning samt hjälpa en person som drabbats av luftvägsstopp, enligt gällande riktlinjer från HLR-rådet. Du får även en introduktion till hur du använder en halvautomatisk hjärtstartare.


Förkunskaper

Målgrupp

Efter kursen

Inga tillgängliga datum för den valda kursen